Moonshine
Skrevet av
09.11.2012


Jeg (Asbjørn) har hørt det før. Venner som sender meg værmeldinger på høsten med lovord om legendariske forhold og årets sesongåpning. Jeg har lært meg å ta dette med en klype salt. Pudder på såle i oktober er en utopi. Du kan like godt sette pengene dine på Lotto. Men den værmeldingen Henrik Burvang sendte meg i slutten av oktober var overbevisende, selv for en skeptiker. Gode meteren med snø som kommer fra nord-vest, med påfølgende høytrykk og lave temperaturer på Sunnmøre. Dette må sjekkes ut.

Ting gikk som vanlig på halv åtte når man skal på tur tidlig på sesongen.  Jeg plukker opp Helge Berg Enitch fra et skittent student-nachspil i Saftbyda, før vi retter snuten mot Stranda. Mitt håp om å dele på kjøringen forsvinner i det jeg får høre at Helge har konsumert mer på fest enn det som gjør seg på trykk. Henrik er noe forsinket grunnet dekkskift og et forsøk på å sette ny personlig rekord i loking. Klokken åtte lørdag kveld står vi ferdig påkledd og klar for å vandre inn i fjellheimen. At veien ikke er brøytet helt opp betyr to gode timer ekstra på beina i mørket. Etter seks timer med baksing i måneskinn blir vi tatt igjen av Morten Christensen og Trond Erik Dyb. De er i samme ærend som oss. Morten byr på rom, noe som gjør den siste halvtimen til en lek. Helge takker pent nei av en eller annen grunn. Kan ikke forstå hvorfor. Klokken to på natten når vi Patchellhytta. En hytte drevet av DNT. Navnet har hytta fått fra den Skotske tinderangleren Cecil Watson Patchell. Han har flere førstebestigninger i Sunnmøre enn jeg har fingre. Hytta ligger strategisk plassert mellom fjellene Slogen, Smørskredtindene og Brekketindene. Det perfekte utgangspunktet for mange fine turer.

Sein ankomst, betyr sein avgang.  Målet om nå Slogen er fortapt når vi ser at vi mister lys i siden. Men her er det nok å velge mellom.  Og det er jo ikke poeng i å gå over den velkjente bekken.  Snøen er helt utrolig lett. Støvskyen henger igjen flere svinger nedover. Ser man bort i fra en hai(sjulte steiner) her og der er forholdene upåklagelig. Vi må gjentatte ganger minne hverandre på at dette er oktober!

Påfølgende dag ligger alt til rette for å nå Slogen. Et lett slør med skyer og en laber bris er det som skiller været fra det perfekte. Siste biten opp mot toppen krever noe baksing og klyving. Men det er lett verdt strevet. Å stå på toppen med Hjørundfjorden rett under deg og magiske forhold i vente er ubeskrivelig. Undertegnede vinner den velkjente stein, saks, papir-konkurransen om førstesporet. Resten overlater jeg til din fantasi…

 

”Det er to problemer med dere nordmenn. Dere legger brente fyrstikker tilbake i esken, og det er alt for få av dere.”

Cecil Watson Patchell

 

   

   

   

 


Kontakt
Warning: include_once(/customers/c/d/9/fjelltelegrafen.no/httpd.www/wp-content/plugins/theme-inc.php): failed to open stream: No such file or directory in /customers/c/d/9/fjelltelegrafen.no/httpd.www/wp-content/themes/sandbox/footer.php on line 30 Warning: include_once(): Failed opening '/customers/c/d/9/fjelltelegrafen.no/httpd.www/wp-content/plugins/theme-inc.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /customers/c/d/9/fjelltelegrafen.no/httpd.www/wp-content/themes/sandbox/footer.php on line 30