Stordals-is
Skrevet av
22.03.2013


Etter Mads og jeg begynnte å leike isklatrere på nyåret har vi vært litt her og der og testa oss. For noen uker siden var vi så heldige å få være med Daniel A på tur i Stordalen, vi blei gira som alltid og Daniel fyrte oppunder ved å peke ut linje etter linje, med den ene historien heftigere enn den andre. På denne turen diskuterte vi også en stor is nær Stordal sentrum.

Vi hadde egentlig innstillt oss på at sesongen for eventyr på is var i ferd med å smelte ifra oss på Sunnmøre, men så kom det en kort kuldeperiode som ga nytt håp:) Lørdag kveld ringte Mads meg og lurte på når vi skulle sette avreise dagen etter. Jeg var godt nedi tredje ølen på hyggelig afterski hos venner, og jeg skjønnte etterhvert at Mads fiska etter utsatt avreisetidspunkt. Vi blei enige om ni sharp dagen etter. På vei hjem fra afterski ringte jeg Mads for å sjekke status, han snakka i koder om damer, klatring og byen. 05.30 våker jeg av en sms fra småfull og betatt klatrekompis med store fokusproblemer, han fikk noen irettesettende svar og vi møttes som “venner” 09.45 samme morgen. Mads hadde sovet to-tre timer, jeg seks og vi var klare for å slite oss ut.

Det endte med sju taulengder i “Superskløtta” (ref. gårsdagens fristerinne), toppa ut i solnedgang og valgte retur på truger over fjellpasset i måneskinn og nordlys. Returen var lang, 7+6km også fikk vi haik de siste 5km til bilen:) Glade og fornøyde var vi tilbake i bilen etter 12 timer med fantastiske naturopplevelser. De lokale heltene mener isen ikke er klatret før, fin bonus i så fall:)

        


Kontakt