Fondue og vinterferie
Skrevet av
24.02.2014


Ble invitert med på god gammeldags vinterferie til Engelberg, og svarte selvsagt ja. Til tross for dårlig sesong så langt traff vi blink på forholdene og fikk den ideelle komboen; annenhver dag snø og solskinn. Vi var veldig fornøyde med det.

Ettersom ingen av oss var noe særlig kjente i området og skredforholdene i år har vært megasketchy, fikk vi en lokal fjellguide til å vise oss rundt. Her er en liten videosnutt fra en tur rundt Titlis.

 

 bilde-9   lekeland

Siste dagen mente guiden vår at Engelberg kom til å bli smikkfult grunnet gårsdagens snøfall, og insisterte derfor på at vi skulle dra et annet sted. Etter en togtur, en privat gondolbane og en halvtimes rusling, kom vi frem til et pensjonert skianlegg, som nå drives kun av og for lokale. Heisen, som antageligvis var bygget en gang på 60-tallet, var blitt klassifisert som for farlig av sveitsiske inspektører, og måtte derfor opphøre som kommersial skiheis. Pga. sikkerhetsmessige årsaker var kapasiteten redusert til 8 personer hvert 6. minutt, og det er inkludert lastevogner. Vi hadde selvsagt våre tvil og lurte på om dette var trygt? Guiden vår, Dani, svarte på sveitsisk vis: <<det går greit så lenge man kjenner dem>>.

På grunn av avtale med de lokale kan jeg ikke røpe hvor heisen befinner seg, men jeg kan si så mye som at der ikke var flere enn 30 personer, og vi kjørte urørt pudder hele dagen.

Ved slutten av dagen tok Dani oss med på et avslutningsrun som endte et stykke unna der vi kom opp. Vi tenkte at det ikke gjorde så mye om vi måtte gå den siste biten ned i dalen. Etter tusen høydemetre med nydelig snø kom vi til slutt ned til en gård som ligger på kanten av et stup. <<Hva gjør vi her?>>  tenkte vi. Det vi ikke visste var at Dani hadde gjort avtale med bonden om å få bruke deres private gondol (dagens andre) for å komme oss ned. Bonden toppet likegjerne hele dagen med å by på øl, spekepølse og nybakte boller. Kan ikke si annet enn det er derfor jeg digger Sveits.


Kontakt