Vår på Sunnmøre
Skrevet av
31.03.2014


Vel, skal innrømme at å kjøpe sesongkort på Strandafjellet vinteren 2014 ikke er et av de smarteste valgene jeg har gjort. Ingen av de lokale jeg har snakket med kan huske å ha opplevd en så dårlig vinter i sin levetid. Men, til tross for lange kjøreturer fra Trondheim og gjentatte riper i skiene, fikk jeg omsider kjørt nok dager til å gå i pluss. Yes!

Fra en av de mange fergeturene i vinter. Kaffi og sveler er et must!

Det skulle vise seg at vinteren hadde planlagt comeback fra charterferie og slapp en solid mengde tørr nysnø over sunnmørsalpene.

Sondre illustrerer snødybden med seg sjøl.  Pillows! Pudder!

 

Med påfyll av snø, fantastisk vårvær og ren samvittighet (fra nylig innkjørt sesongkort) lå endelig alt til rette for å starte topptursesongen!

Tok meg fri fra diffligninger og plastiske deformasjoner og hev meg atter en gang i bilen. Fredag morgen traff jeg konvertert vestlending Andreas Dalen i Sykkylven. Vi ble enige om å prøve oss på Brunstadhornet, til tross for et noe presset tidsskjema grunnet Andreas kommende nattevakt.

Kraftverket på Brunstad og Brunstadhornet. Andreas i bra driv oppover. Brekketindane i bakgrunnen. Kort lunsj ved Gulmorvatnet. Andreas på en fortopp.

 

Vi gønnet på og hadde tiden på vår side, men oppdaget etter hvert at det var pinlig lite snø på toppen av Brunstadhornet. I skikjøringens navn endret vi kurs til toppen ved siden av (1333 moh), som for øvrig ikke har noe navn på kartet, men hadde betydelig mer snø.

Jeg traverer med stegjern før jeg etter ti sekunder innser at feller er mye bedre egnet. Andreas nyter utsikten. Sæbø og Skårasalen i horisonten. Sunnmøre <3

Utsikten var helt suveren og snøen upåklagelig. Vi var enige om å ha gjort riktig valg!

 

Jeg peker på nedkjøringen. Andreas cruiser nedover. Videre ned Gullmorbrekka Andreas topper ut.

 

Vel nede ved bilen måtte Andreas dra rett til jobb, mens jeg ble sittende en god stund før krampen ga slipp. Men helgen var enda ung og værmeldingen lovende. I det jeg svingte ut på veien kom det tekstmelding fra Solve; “Giret på tur i morgen?”. Yes!

Fortsettelse følger..


Kontakt