Arktisk Eventyr
Skrevet av
25.05.2015


Det var vår i lufta da den sunnmørsbaserte delegasjonen på sju satt kursen mot nordvesten på selveste frigjøringsdagen. Teltliv på Norges største øy sto for tur; Spitsbergen. Målet for turen var enkelt, oppleve arktisk villmark og få bekreftet ryktene om uendelige muligheter for lekre nedkjøringer.

Skal man oppleve villmarken må man bo i villmarken, telt eller båt er alternativene på Svalbard. Sunnmørsbanden kunne naturligvis ikke ta seg råd til det luksuriøse båtlivet, kompromisset ble båttransport og godt gammeldags teltliv. Noe som viste seg å være en ypperlig kombinasjon.

01 Laster av 64 Mads lever drømmen, Borebukta

Camp 1, Trygghamna:

Et fantastisk spennende område med stort potesiale for alle tenkelige sportslige fetisjer. Bare synd synd snødekket var som minefelt å regne, stabiliteten tatt i betrakning. Trygghamna fanget også mye vær. Etter å ha betraktet tre soldager for russerne i Barentsburg så vi oss tvunget til å forlate tåkeheimen for å jakte D-vitaminer og stabil snø.

46 Trygghamna 13 Camp 1 og Protektoraksla 49 Solve Henrik Torstein Stian Erik Anton, Protektorbreen 06 På vei opp Protektoraksla 48 Skaib frokostrenna 09 Stian ned protektorbreen 52 Svalbardrype 04 Teltliv 1 Camp 1

Camp 2, Borebukta:

Etter en forfriskende båttur med sol og motsjø nærmet vi oss Borebukta hvor vi kjørte “point and shoot” taktikken for å finne ny basecamp. Her var det grunt og fortsatt mye sjøis. I nærheten av Ratangen kom vi i land, og satt opp camp like ved iskanten. Her var det lange anmasjer, fantastske omgivelser og mye dyreliv.

62 Camp 2 Midnattsol 21 Ut på tur 23 Mads 58 Henrik opp topp 651 43 Solve 44 Skaib 42 Henrik 45 Anton 59 Solve Erik Henrik 60 Rev 67 Hvalross 56 Ærfugl og Praktærfugl, Borebukta

Praktisk: Konseptet for basecamp ble fjelltelt for soving og oppbevaring av personlig utstyr. For sosialt samvær, klestørk og matlaging brukte vi en 8-manns lavvo med multifuel. Til bjørnesikring hadde vi to på vakt døgnet rundt, overlappende to-timersvakter om natta, på dagen hadde vi dagvakter som hadde 12-timers ansvar.

 


Kontakt