Färdig i gruvan upp på ett fjäll!
Skrevet av
17.11.2015


Så där! Nu har jag spenderat 4 år ca med att jobba som industriklättrare i den svenska gruvindustrin. Lärorikt, utmanande och riktigt jävla roligt har det varit. Man har fått se platser som ingen människa kunnat se tidigare och gjort saker som få om ens någon trodde var möjlig.

Men nu har jag tackat för mig och väljer att ta mig ut ur gruvan, borsta av mig allt damm, dra ett djupt friskt andetag (hosta lite malm) och bege mig rakt upp på fjället. 4:e Januari återupptar jag mitt arbete som skidpatrullör i Riksgränsen detta legendariska skidområde i den allra nordligaste norr i Sverige. Gällivare där jag huserat de senare fyra åren ligger inte så långt därifrån (med norrländska mått) men miljöomställningen gör att man verkligen förnyar och förbättrar sitt levene i allra högsta grad!

Under hösten har jag som alla andra skidmänniskor med ett sunt tänkande fys tränat, ätit nyttigt, konditions tränat……. okej ni som känner mig vet att de kanske inte stämmer helt. Jag har lite annorlunda uppvärmning inför vintern. Svetsat skoterkälke och cyklat downhill och jobba så mycket jag kan.

I vinter ska jag få till ett par äventyr i svenska norr omkring Riksgränsen fjällen och även en del omkring Narvik fjällen.

Nån som är i Riksgränsen i vinter? Hojta till så kanske vi ses i backen!

ELL_2433 ELL_2457 ELL_2418 IMG_5044


Kontakt