Kristi Himmelfart
Skrevet av
20.01.2016


Fravær av snø og delvis kald start på det nye året har ført til bedre forhold for å ta seg opp fjell kontra ned. Men hverken Mads eller jeg har deppa av den grunn. Faktisk var jeg så gira før helga at jeg klarte å innbille oss begge at vi var i stand til å klatre opptil flere linjer i løpet av lørdagen, bare vi hang i litt. For å øke sjansen for suksess inviterte vi med Sindre som er nyinnflytta i Ålesund og har skikkelig barsk alpinist-brenner.

MSR Reactor

Starten lørdags morgen ble noe utsatt da det viste seg at vi måtte smelte snø, drikke te, ta en snus og fyre ved før vi la av sted. Vel oppe Gullmorbrekka dro jeg opp en meny med alternative ruter som jeg hadde fotografert helga før, valget ble vanskelig og Sindre fyrte opp brenneren. Der sto vi å fyrte og diskuterte rutene opp og ned mens vi følte oss som ekte alpinister (var definitivt brenneren som gjorde det). Litt utpå dagen satt vi avgårde mot det lengste alternativet.

04 Mot innsteget

 

Klatringa var fin og variert, akkurat som været. Jeg vant stein-saks-papir og fikk de to første lengdene med is, så var det et stykke løpende på snø før en ny lengde med is, deretter litt mer enkel snø før en morsom avsluttende miks-lengde til en topp med utsikt til Sunnmørsalpane Skiarena som lyste opp i januarmørket.

09 Henrik og Sindre første lengde 208 Henrik og Sindre første lengde 2 (2)10 Løpende renne, Mads og Henrik11 Henrik følger i løpende renne13 Sindre pumper legga14 Sindre på nest siste lengde.

15 Mads når toppen16 Toppen

Siden det var vanskelig å se noe av den planlagte returen ned på andre siden av ryggen valgte vi å returnere ned ruta og det ble sent, som planlagt, dog ikke to ruter..

03 Henrik Sindre, linje strekRuta på kart

 

Ruta ble dedikert Kristi, grandtanta til Sindre.

370m, WI4, M3, 45*snø


Kontakt